Classique Snacks
Ons verhaal

Ons verhaal

Het begon weer te kriebelen

Classique snacks is een authentieke snackbar met klassieke gerechten. Gasten moeten een vertrouwd gevoel hebben zodra zij binnen zijn in Classique snacks. Herkenbare producten met een hoge kwaliteit die de gasten doen verrassen. Classique snacks kent heerlijke patat, een eigen krokettenlijn, ouderwetse hamburgers, klassieke snacks en nog veel meer. Op deze manier zal Classique snacks zich onderscheiden van de concurrentie.

De partner van Classique Snacks is Frites uit Zuyd. De frites van Frites uit Zuyd worden gemaakt van Agria aardappels. Deze aardappel heeft een volle aardappelsmaak, bakt krokant en is mooi goudgeel van kleur. Deze aardappels worden op smaak geteeld en met de grootst mogelijke zorg geselecteerd en gekeurd.

Al 4 generaties lang worden onze aardappels op kleigrond geteeld op boerderijen onder Amsterdam. Er wordt gewerkt op basis van een extensief teeltplan. De akkers zijn omringd met een bloemenrand. Deze trekken natuurlijke vijanden aan tegen schadelijke insecten. Dit beperkt het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Om rooibeschadiging te voorkomen worden de aardappels direct in houten kisten gerooid.

De aardappels worden vóór bereiding gemeten op het juiste zetmeelgehalte. Dit doen we door het onderwatergewicht van de aardappels te bepalen. Bij het juiste onderwatergewicht is de bakkwaliteit van de frites goed. 

De compagnons Remko, Tobias en Mika zijn er van overtuigd dat de snackbar zich gaat onderscheiden op de continuïteit van de kwaliteit. Dit gaan ze waarborgen doordat er snelle en korte lijnen zijn met de eigen productie en de bekende leveranciers. Er kan snel geschakeld worden waardoor het verloop in de voorraad minimaal zal zijn en er altijd verse aanvoer is van de producten. De winkel zal geopend zijn van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 21:00 en zondag van 12:00 tot 21:00